2014/06/21

Det där med politiken.


Det finns en värre fiende än Putin. Miljöpartiet. De ”lovar” bl. a. att höja bensinpriset med 70 öre. Och samma med dieseln. Den höjningen ökar fraktkostnaderna och detta påslag läggs på priserna vi vanliga dödliga får betala. En kniv i ryggen på landsbygden. Sedan ”lovar” de att stänga två kärnkraftreaktorer under kommande mandatperiod.

Hur reagerar våra energislukande industrier då, när deras produkter inte längre kan konkurrera med utländska bolag? Jo – de lägger ner i Sverige och flyttar utomlands. SCA, till exempel. Och Volkswagen köper Scania Vabis billigt och flyttar tillverkningen till Tyskland, där de kan producera billigare än i Sverige. Vad får då Sverige? ARBETSLÖSHET. Som inte genererar några inkomster till staten, utan tvärtom.

Sverige riskerar att gå i konkurs, bara för att Miljöpartiets urkorkade väljare vill ha det så. Blir miljön renare när kärnkraften läggs ner? Med utsläpp från olje- och kolkraftverk? Tror MP att energikostnaden blir lägre? Löfven är så sugen på att regera att han kommer att gå med på allt MP kräver.

Felet är från början till slut Reinfeldts, som inte kan sätta ner foten och säga ifrån. Men bra på att dra hit flyktingar och asylsökande är han… Så att de utsatta kommunerna får kostnader så att de storknar.

Det är ingen ljusnande framtid Sverige går till mötes. Skönt att slippa vara 20 år. De begåvade ungdomarna inser vad som är på gång och så emigrerar de. Och Sverige får bara kvar inkompetensen. Och Miljöpartiet. De sitter bara tre mandatperioder, lagom för att kunna få pension.

Inga kommentarer: