2015/11/25

Garnisons museets flytt!

Jaha, nu har Linköpings kommun fått till budgeten. Via sina valda ombud av kommunens folk. Jag är inte det ringaste förvånad över att man, genom att inte anslå en enda krona till museets överlevnad från dagsläget, via flytten till dess framtida verksamhet, omöjliggjort museets överlevnad. Som soldat i rikets tjänst är jag mer än upprörd, men man kan inte vänta sig annat från detta opportunistiska, illitterats, överarvoderade, maktlystna, obildade och outbildade pack. Som på toppen av allt förlanas allmänna medel.

Oavsett vad man tycker om krig, militär verksamhet och försvar av frihet och demokrati så torde envar som besökt museet och sett dess samlingar och installationer inse vilken kulturskatt ”Kråkvinkel” (fritt efter  Henrik Bernhard Palmær) på detta sätt tar sin hand ifrån, och därmed går miste om möjligheten att kunna visa omvärlden vad Linköping och Östergötland betytt för Sveriges historia. Här finns inte mycket mer att verkligen yvas över än Jöns Jacob Berzelius, Tage Danielsson och Louis de Geer!

Linköping har för mig från början varit staden där konsertpubliken applåderar mellan satsuppehållen och där nästan alla framträdanden får stående ovationer. Den militära verksamheten i Linköping har betytt betydligt mer för samhällets utveckling än kyrkans stift och högskolan, numera universitetet.

”Kråkvinkel” har missat tillfället och möjligheten att få förvalta och vårda denna nationella kulturskatt. Linköpingspolitikerna är tydligen så korkade att de inte begriper att de nu satt (under-)betyg på sig själva. 
”Mot dumheten kämpar tyvärr ock gudarna förgäves”.

Inga kommentarer: