2021/03/10

Demokrati på riktigt!










Om man tar sig tid att tänka efter vad för styrelseskick Sverige har, är det lätt att inse att vårt land har en diktatur. Yttrandefriheten beskärs och sanningar som är obekväma för PK-samhället presenteras inte.

 (Politisk korrekthet är globalism, antirasism, feminism, klimatångest och mångkultur. Det är kampen för invandrares, de sexuella minoriteternas och djurens rättigheter. I PK-samhället har jämlikhet, jämställdhet och en gemensam värdegrund högsta prioritet. Muslimer, transpersoner, tiggande romer, så kallade papperslösa och andra minoritetsgrupper anses förtryckta och måste få sina rättigheter tillgodosedda. 


Mera tveksamt är om det gäller för svenskar, i synnerhet om dessa är män, medelålders och vita. I offentligheten är politisk korrekthet den viktigaste status- och identitetsmarkören. De som har invändningar skändas, tystas och motas ner från scenen. PK-isterna klarar inte att diskutera med sina kritiker och väljer därför att döma ut dem som onda och moraliskt defekta.)

 

Flera av våra politiker erkänner detta, men de är omedvetna om erkännandet på grund av att de saknar förmåga att tänka logiskt.

 

Om man frågar många av våra politiker vad som menas med demokrati blir svaret ”folkstyre”. Påpekar man då att i verkligheten är det politikerna och inte folket som styr, blir alltid svaret ”Sverige har en representativ demokrati.” Hur kan man representera något som inte existerar?

 

Det finns bara ett sätt att införa demokrati i Sverige, och det är genom personval och folkomröstningar, där sakfrågorna i sig har större betydelse för folket än i vilka politiska ideologier sakfrågorna hör hemma.

 

Man föreslår där ett valsätt där väljarna inte ska rösta på partier utan i stället personkryssa en kandidat (att det handlar om riksdagsvalen är tydligt, men resonemanget gäller rimligen också lokala och regionala val).




Inga kommentarer: