2021/03/10

ÖB vinner inga slag!

Micael Bydén deklarerade nyligen i en Tv-intervju att det var viktigt för honom och försvaret att delta i Prideparaden.

 

”Vi är könsneutrala och det är viktigt att ha den rätta värdegrunden här inne”, sade generalen samtidigt som han slog sig för bröstet. Bydén är en typisk byråkrat som använder klichéer om och om igen som är tillåtna av det svenska politiska etablissemanget.



Vid ett annat tillfälle deklarerade han att ”Nu genomför försvaret den största upprustningen sedan 50-talet”.

Bydén påminner mig om gamla kommunistiska propagandister som när man det ena året tillverkade en traktor och nästa år två stycken, kunde man sedan stolt deklarera att produktionen av traktorer hade ökat med 100 %.

 

Bydén gör precis samma sak. Det är inte svårt att skryta när man utgår från nästan noll för att öka till ett. I statistiken är det alltid viktigt från vilken nivå och år man utgår ifrån. 

 

Denne general kommer inte att vinna några slag, och absolut inte krig. Man vinner nämligen varken slag eller krig med käften. Svenska försvaret var sannolikt som störst omkring år 1955. Cirka 800 000 man. Världens tredje största flygvapen (efter USA och Sovjet), femte största flottan (efter USA, Sovjet, Storbritannien och Frankrike). Det fanns 37 armébrigader varav 6 pansarbrigader och en på Gotland. Vad har man idag efter den största upprustningen enligt Bydén.


 


Inga kommentarer: